У Луцьку вп’яте відбувся фестиваль “Особлива людина – особливий талант” (+ фото)

У понеділок, 2 грудня, з благословіння єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла в Палаці культури міста Луцька відбувся п’ятий фестиваль “Особлива людина – особливий талант” (+фото)

Захід приурочений до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається щорічно 3 грудня.

Неординарна подія для обласного центру Волині організована Молодіжним відділом Волинської єпархії на чолі з ієромонахом Іллею (Вишневським) та Волинською духовною семінарією УПЦ. Постійним партнером заходу вже вкотре стала іграшкова компанія “Тигрес”.

Як зазначила координатор фестивалю Юлія Трофімчук, цьогоріч програма фестивалю була досить насиченою, адже у концерті брали участь представники аж дев’яти громадських організацій Волині.

Спочатку творча студія «Аматори від Янголят» спільно зі зразковим художнім ансамблем бального танцю «Лілея» представили літературно-хореографічну композицію «Легенда про Луцьк» в інклюзивному форматі (хореограф Аліна Панасевич).

Анна Сучко та Іван Штань з ГО «Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя» заспівали пісню «Моя сорочка вишиванка» (музичний керівник Валентина Тимчишина) та розповіли гумореску Павла Глазового «Опасний».

Вихованець Маневицького інклюзивно-ресурсного центру Іларій Батурка декламував вірш «Мене звати Ілларій» (керівник Олена Батурка) і подарував слухачам музичне вітання під назвою «Патріотична» (музичний керівник Людмила Савчик).

Представники ГО «Повір у себе» представили глядачам авторську танцювальну композицію.

Ведуча заходу Ангеліна Яценюк привітала присутніх музичними композиціями «Українці» та «Намалюю світ».

Особливо запам’ятався глядачам «Шумовий оркестр» від учнів Липлянської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат.

«Пісню про школу» заспівали учні ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Оконськ Маневицького району.

Світлана Гачукова розчулила усіх присутніх піснями “Рідна мати моя” та “Лелеча доля” (музичний керівник Дарина Чамахуд).

Учениця Ковельської школи мистецтв Анна Федчишина зіграла на роялі музичні твори: «Хмаринки» Дж. Джордж, «Романтика» В. Варкетін, «Баба Яга», «Шторм», «Танець Ельфів» В. Брейде (музичний керівник Олена Дідух).

ГО «Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя» театральна студія «ТАМІ» представили виставу «Любов» (режисер Алла Антонюк).

Зворушив глядачів вальс «Подорож Парижем» (хореограф Аліна Панасевич).

Учасник Маневицької районної ГО осіб з інвалідністю «Довіра» Назар Радчук декламував вірш «Молитва».

Виставу «Цар Плаксій та Лоскотон» представили учасники ГО “Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку” (режисер Руслана Порицька). Крім того, у виконанні дітей та молоді цієї ГО було презентовано вальс “Казка”.

Музичне вітання для учасників та гостей фестивалю пролунало від викладача Волинської духовної семінарії ієродиякона Романа Тюканька, який заспівав присутнім духовний кант.

Ще одну прекрасну пісню «Ми просто інші» заспівала Анна Осадча.

Як зазначають організатори, за 5 років існування цього фестивалю виступи учасників значно зросли в художньому плані. Вони щоразу надихають та дають стимул творити добрі справи.

На сьогодні майже всі учасники є лауреатами міжнародних творчих конкурсів, а ще декілька років тому вони з острахом виходили на сцену.

Фотограф ДАРИНА ЗІНЬКЕВИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *