Одеська духовна семінарія урочисто відзначила випускний акт

ОДС6

7 червня, в день пам’яті святителя Інокентія, архієпископа Херсонського в Одеській духовній семінарії відбувся випускний акт.

Урочисте богослужіння цього дня очолив Високопреосвященніший Агафангел, митрополит Одеський і Ізмаїльський в Спасо-Преображенському Одеському кафедральному соборі у співслужінні Високопреосвященнішого Іоанна, архієпископа Херсонського і Таврійського, Преосвященних вікарних єпископів Аркадія, Діодора і Віктора, ректора Одеської духовної семінарії архімандрита Серафима (Раковського), викладачів та учнів ОДС у священному сані та численного духовенства.

Після завершення богослужіння був відслужений святковий молебень перед ракою з мощами святителя Інокентія.

Того ж дня митрополит Агафангел очолив урочистості з нагоди завершення чергового навчального року в Одеській духовній семінарії та вручення дипломів її випускникам.

Урочисте зібрання відкрив ректор семінарії архімандрит Серафим. Потім зі звітною доповіддю про результати перевідних і випускних іспитів виступив секретар ради ОДС архімандрит Тихон (Васіліу).

Потім були оголошені привітальні телеграми, що надійшли на адресу ОДС від священноначалія, духовних шкіл та церковних ієрархів.

Випускники тепло подякували всім хто працював над їх духовною освітою і становленням, підкресливши особливу роль Високопреосвященнішого митрополита Агафангела.

Після цього митрополит Агафангел виступив зі словом настанови до випускників, в якому побажав, щоб молитвами святителя Інокентія Господь управив їх життєвий шлях і майбутнє служіння на славу Божу і на благо народу України.

Після завершення урочистого зібрання випускникам були вручені дипломи про закінчення Одеської духовної семінарії, а кращим вихованцям – пам’ятні книги.

Потім для всіх присутніх був даний концерт, в якому хор Одеської духовної школи під управлінням протоієрея Василія Петручка виконав богослужбові і народні пісноспіви.

За матеріалами сайту Одеської єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *