Проректор з науково-богословської роботи КДА взяв участь у Міжнародній конференції в Сербії

..............

5 грудня на базі Православного богословського факультету Белградського університету розпочала роботу Міжнародна наукова конференція «Православний світ і Перша світова війна».

Підготовка до конференції тривала протягом декількох місяців. До складу Наукової ради, що займалась підготовкою конференції, увійшли вчені з Сербії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Великобританії, Росії, України, Швейцарії.

З благословення керуючого справами Української Православної Церкви, ректора Київської духовної академії і семінарії митрополита Бориспільського та Броварського Антонія в Наукову раду від Київської духовної академії і семінарії був включений проректор КДА з науково-богословської роботи Бурега Володимир Вікторович.

Робота конференції розпочалася з Божественної Літургії, яку вранці 5 грудня в храмі факультету скоїв Сербський Патріарх Іриней.

Після закінчення Літургії у великому амфітеатрі богословського факультету відбулося пленарне засідання конференції. До організаторів, гостів та учасників конференції зі словами привітання звернулися Святіший Патріарх Іриней, декан Православного богословського факультету протоієрей Предраг Пузовіч, голова Організаційного комітету конференції єпископ Бачський Іриней (Буловіч) і глава Наукової ради конференції доцент Богословського факультету Владислав Пузовіч. В рамках пленарного засідання проректор КДА Володимир Бурега оголосив привітання, адресоване конференції ректором КДАіС митрополитом Антонієм, а також передав в дар Святішому Патріарху Іринею та в бібліотеку богословського факультету останні видання КДА. Також професор Бурега представив учасникам конференції нещодавно виданий у Києві перший том «Біографічного словника випускників КДА», який був підготовлений на основі матеріалів, зібраних протоієреєм Федором Титовим. Це видання викликало особливий інтерес у сербських дослідників, так як отець Федір Титов з 1920 року і до кінця життя жив в еміграції в Сербії і був професором Православного богословського факультету в Белграді.

Далі на пленарному засіданні виступив директор Балканського інституту Сербської академії наук і мистецтв Душан Батакович. Він представив програмну доповідь «Сербія в першій світовій війні: виклики, страждання, результати». Закінчилося пленарне засідання виступом Оркестру Армії Сербії ім. Станіслава Бінічкі.

Після закінчення пленарного засідання в будівлі богословського факультету було відкрито виставку «Сербія в Першій світовій війні», підготовлену Військовим музеєм Белграда і Музеєм Югославських військово-повітряних сил.

Після обіду конференція продовжила роботу на секціях.

За матеріалами сайту КДАіС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *