У духовних школах УПЦ добігає кінця вступна кампанія (відео)

30 серпня Сумська духовна семінарія прийматиме абітурієнтів

6 серпня 2016 року у Київській духовній академії і семінарії відбулося засідання Вченої ради на якому були підбиті підсумки цьогорічної вступної кампанії. Засідання очолив ректор КДАіС, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський та Броварський Антоній. Про це повідомляє Учбовий комітет УПЦ з посиланням на сайт КДАіС.

Студентами очного відділення магістратури Київської духовної академії стали 32 абітурієнта, у семінарію ж було зараховано 65 осіб, з них 2 – у другий клас.

На заочне відділення Київської духовної академії і семінарії цього року вступив 141 абітурієнт.

14012278_1223392551038242_513481740_n-112 серпня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Нифонта, у Волинській духовній семінарії відбулося засідання педради, під час якої були підведені підсумки вступної кампанії.

На засіданні, яке очолив ректор духовної школи протоієрей Рустік Капауз, було повідомлено, що цього року на стаціонар ВДС було зараховано 32 абітурієнта.

Члени педради обговорили питання початку 2016-2017 навчального року.

15 серпня відбулися вступні іспити в Одеській духовній семінарії. Усну атестацію пройшли 46 абітурієнтів, які склали іспити з богословських дисциплін і церковного співу.

Кожен з охочих поступити у духовну школу також пройшов співбесіду з ректором і членами адміністрації семінарії.

З 22 по 24 серпня тривали вступні іспити до Почаївської духовної семінарії.

Близько 80 абітурієнтів демонстрували знання з Основ православного віровчення, церковної історії, а також вміння з церковного співу, церковнослов’янського читання.

У роботі приймальних комісій брали участь всі викладачі семінарії на чолі з ректором духовної школи єпископом Шумським Серафимом.

Загалом на стаціонар Почаївської духовної семінарії було зараховано 59 абітурієнтів.

Також цими днями, з благословення митрополита Полтавського і Миргородського Филипа, у Полтавській місіонерській духовній семінарії відбулися вступні іспити на богословський факультет, а також іконописне і регентське відділення стаціонарної форми навчання. Екзаменаційну комісію, з благословення Його Високопреосвященства, очолив віце-ректор семінарії єпископ Новосанжарський Веніамін.

За результатами вступної кампанії до духовної школи були зараховані 22 особи. Серед них третина має вищу та середню спеціальну освіту, – повідомляють у єпархії.

26 серпня 2016 року в Кременецькому духовному училищі також відбулися вступні іспити.

Знання абітурієнтів оцінювали члени приймальної комісії, до складу якої увійшли митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Серафим, інспектор училища протоієрей Володимир Петручок, а також викладачі навчального закладу.

Загальна кількість бажаючих вступити до училища становила 60 осіб. Абітурієнти складали іспити з Біблійної історії, Основ православного віровчення, знання молитов та співу.

Загалом, за словами членів приймальної комісії, усі вдало склали вступні іспити: на І курс стаціонару було зараховано 45 осіб, а також 5 абітурієнтів – на заочне відділення.

Всього ж в училищі на очній формі наразі начається більше 100 вихованців, повідомляють в єпархії.

29 серпня на території Свято-Покровського чоловічого монастиря під головуванням ректора Харківської духовної семінарії, митрополита Харківського і Богодухівського Онуфрія пройшло засідання Вченої ради ХДС, на якому були підведені підсумки вступних іспитів у духовну школу.

Зокрема, було повідомлено, що на денне відділення було зараховано 26 осіб, на заочне – 28, в іконописну школу – 13, на регентсько-співоче відділення – 53 абітурієнта.

Також під час засідання Вчена рада затвердила план заходів, присвячений майбутньому ювілею семінарії.

30 серпня завершується вступна кампанія до Сумської духовної семінарії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *