Роботи іконописної школи ПМДС представлено на експозиції сучасного іконопису України у м. Запоріжжі

20 грудня 2018 року в рамках фестивалю православного спілкування «Orthodays.ZP» в художньому музеї Запоріжжя відбулося відкриття виставки сучасного українського іконопису “Тобі, Господи”, яку організовано з благословення правлячого архієрея Високопреосвященнішого митрополита Запорізького і Мелітопольського Луки.

Подібну експозицію в обласному художньому музеї представляють вперше. Ідея виставки належить молодим запорізьким іконописцям Максиму та Марині Фесенкам.

З благословення ректора Полтавської місіонерської духовної семінарії Високопреосвященнішого митрополита Полтавського і Миргородського Филипа іконописна школа імені преподобного Порфирія Кавсокаливіта Полтавської семінарії бере учать у виставці сучасного українського іконопису. Представники нашої іконописної школи привезли 10 робіт, більшість з яких – монументальний живопис. Також в експозиції представлені роботи викладачів та випускників ПМДС, серед яких – твори іконописної майстерні “Тетраморф” (м. Кременчук).

Виставка зібрала 55 авторів з усієї України. У музеї представлено 200 творів – це ікони, написані випускниками духовних семінарій, іконописних шкіл і майстерень. Сучасні художники опанували давнє православне мистецтво і водночас займаються пошуками нових шляхів.

ПМДС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *