На базі ХДС відбувся семінар-конференція вчителів загальноосвітніх шкіл Харківської області

22 листопада 2018 року, з благословення Високопреосвященнішого Онуфрія, митрополита Харківського і Богодуховського, ректора Харківської духовної семінарії, на базі ХДС відбувся семінар-конференція вчителів загальноосвітніх шкіл Харківської області, що викладають факультативний курс «Православна культура Слобожанщини».

На початку семінару від імені Високопреосвященнішого митрополита Онуфрія перший проректор ХДС протоієрей Валентин Ковальчук звернувся з вітальним словом до учасників. Далі було зачитане привітання до присутніх від голови Харківської обласної ради С.І. Чернова. Після цього кращі з вчителів були нагороджені грамотами митрополита Харківського і Богодуховського Онуфрія.

Перша доповідь була зачитана секретарем вченної ради, викладачем Харківської духовної семінарії архімандритом Володимиром (Швецем) на тему «Історія розвитку Православної Церкви на Харківщині  у другій половині  ХХ століття. Історичні постаті в Православній Церкві на Слобожанщині у  ХХ столітті».
Наступним з доповіддю на тему «Церковне право у Православній Церкві та проблема надання автокефалії» виступив викладач канонічного права ХДС протоієрей Михайло Пилипчук.
Третя доповідь, що мала назву «Константинопольський патріархат у ХХ столітті»  була прочитана  канидатом філософських наук, доцентом Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна Віктором Левчуком.
Останнім доповідачем став  викладач ХДС протоієрей Федір Воскобойніков. Його виступ на тему «Православна духовна музика. Духовні традиції Слобожанщини»супруводжувався демонстрацією аудіо- та відеоматеріалів.
Наприкінці присутнім було видано сертифікати про участь у семінарі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *