Відбулися випускні іспити на кафедрі богослов’я Класичного приватного університету м. Запоріжжя

13 червня 2017 року Високопреосвященніший Лука, митрополит Запорізький і Мелітопольський прийняв випускні іспити у студентів кафедри богослов’я Класичного приватного університету, звернувшись потім до них з напутнім словом.

«Сподіваюся, що отримана богословська освіта допоможе вам надалі стати справжніми професіоналами у сфері релігії», – сказав владика.

«Освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр, а головне, отримані знання, підтверджені дипломом державного зразка, за словами завідувача кафедри богослов’я КПУ протоієрея Ігоря Рябко, відкривають нові можливості працевлаштування.

«Крім безпосереднього служіння в Церкві, згідно з класифікатором професій, наші фахівці можуть працювати в цивільних радах, науково-дослідних закладах, в закладах вищої, середньої, до- і післявузівської освіти, а також в державних органах, – в тих же відділах у справах релігій “, – сказав він.

«Отримані апологетичні знання, – як зауважив також Його Високопреосвященство, – допоможуть не тільки систематизовано і аргументовано міркувати на тему християнської віри, а й стануть стимулом до пізнання істини, захистом від помилок.

Церковна безграмотність, антихристиянська пропаганда, і просто відверта бруд, який ллється на адресу нашої Церкви, дезорієнтують людину, заважають йому знайти свою дорогу до храму. Ми живемо зараз в такий час, коли Господь перевіряє нас на готовність захищати нашу віру. Але віра без добрих справ мертва є. Тому ваше основне завдання – не розмірковувати про богослов’я, а на практиці свідчити про Бога, правді, добрі й любові. Наше богослов’я повинно мати практичне застосування. Навіщо мені ці знання? Куди я їх направлю? До чого вони призведуть тих, з ким я спілкуюся? Ось про що кожен з вас повинен постійно думати. Це найважливіше. І звичайно, плоди. Які плоди ми принесемо Богу, нашій Матері-Церкві? Сьогодні, щоб наші храми наповнювалися, ми повинні працювати вже з дітьми, на рівні дошкільних установ. І ваш диплом, ваші знання будуть в цьому серйозною підмогою. Нехай Господь вас зміцнює на цьому шляху. Милості Божої і Божого вам всім благословення », – сказав на закінчення митрополит Лука.

Сайт Запорізької єпархії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *