В Почаївській духовній семінарії відбувся 24-ий випуск

6 червня 2017 року в Почаївській семінарії відбувся 24-й випуск. В цьому році семінарію закінчили 38 вихованців денної форми навчання та стільки ж заочного сектору навчання.

Святкове богослужіння на честь випуску проходило в Успенському соборі Свято-Успенської Почаївської Лаври, очолив його митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, якому співслужили митрополит Почаївський Володимир, намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври та ректор Почаївської духовної семінарії, єпископ Шумський Серафим, вікарій Тернопільської єпархії. Крім архіпастирів в богослужінні взяли участь викладачі та випускники семінарії в священному сані.

Актова частина та вручення дипломів проходила в Троїцькому соборі Почаївської Лаври. На початку урочистої частини о.Феофан (Кирилюк) зачитав привітальний лист по закінченню навчального року від Голови Учбового комітети при Священному Синоді Української Православної Церкви. Надалі, протоієрей Борис Лепський, проректор з учбової роботи, зачитав звіт про діяльність Почаївської семінарії на протязі навчального 2016-2017 рр. З привітанням та архіпастирським словом до випускників звернувся митрополит Сергій та ректор семінарії єпископ Серафим.

Під час урочистої частини митрополит Сергій вручив церковні нагороди Української Православної Церкви викладачам семінарії: протоієрею Феодору Смакоузу, який святкує 50-річчя служіння в священному сані — орден св. митр. Дімітрія Ростовського; викладачу семінарії протоієрею Василю Горюку — орден преп. Агапіта Печерського 2-го ступеня; викладачу семінарії Рожику А.Ю. — орден преп. Агапіта Печерського 2-го ступеня.

Після вручення дипломів семінарський хор виконав церковні піснеспіви перед викладачами, студентами та гостями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *