Відбувся перший випуск Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана)

1 червня 2017 року, в день свята Новомучеників Слобожанський, відбувся перший випуск Сумської духовної семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана).

В рамках святкування цієї події в Свято-Пантелеймонівському храмі міста Суми здійснені богослужіння: напередодні – Всенічне бдіння, в сам день свята – молебень з читанням акафісту святому праведному Іоанну Кронштадтському і Божественна Літургія.

Богослужіння очолив ректор семінарії архієпископ Сумський і Охтирський Євлогій у співслужінні викладачів, учнів і випускників в священному сані.

Під час богослужіння вознесена молитва за мир в Україні.

Всі студенти причастилися Святих Христових Тайн.

На торжественному зібранні було проголошене вітальне слово вікарія Київської Митрополії, Голови Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкв, єпископа Ірпінського Климента.

З Традиційним словом, яке вимовляють кращі випускники року, до присутніх звернувся протоієрей Олександр Петренко та Підвальний Дмитро. У своїй промові вони висловили щиру вдячність, перш за все, ректору семінарії архієпископу  Сумському і Охтирському Євлогію, з ініціативи якого 27 жовтня 2015 року священним Синодом Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія (Журнал №44) Сумське пастирсько-богословське духовне училище було реорганізовано в Сумську духовну семінарію і безперервним піклуванням і молитвами якого вона існує.

На добру згадку в дар семінарії випускники піднесла два комплекти дияконського облачення.

На адресу випускників, а також всіх присутніх, прозвучало напутнє слово ректора семінарії архієпископа Сумського і Охтирського Євлогія. В дар Сумській духовній семінарії Його Високопреосвященство передав книгу «Всеукраїнський хресний хід 3-27 липня 2016».

На закінчення засідання пройшла традиційна церемонія вручення дипломів. Випускники отримали дипломи бакалавра богослов’я, направлення Учбового комітету Української Православної Церкви на церковно-парафіяльний послух, а також в знак успішного завершення навчання і в благословення на подальші праці пам’ятний подарунок: книгу «Акафісти».

Випускниками першого випуску семінарії стали 26 осіб: 18 осіб в пресвітерському сані, 1 в диаконскому, 7 чтеців.

СДС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *